Magnus

Miután a Császár kiátkozta, Magnus eltűnt a Birodalom szeme elől és Tzeentch démonhercegeként tért vissza. Ma annak járunk utána, hogyan is vált a kiátkozott Magnusból a leghatalmasabb démonherceg a galaxisban.

Hazatérés:

Hogy a mágiával titokban tovább kísérletezhessen, Magnus visszatért Prosperora. A Warpba beletekintve előrelátta Hórusz lázadását és az egyes légiók, kivéve a sajátja sorsát. Megjelent a testvére, Hórusz látomásában, midőn annak teste egy Erebus által kezdeményezett káosz rituálé részese volt Davin holdján. Megpróbálta rábeszélni, hogy hagyjon fel eretnek tervével és maradjon hű apjához, a Császárhoz. Terve azonban kudarcot vallott és ezt követően drasztikus módszerhez folyamodott, hogy a Császárhoz időben eljuttassa a hírt, így megpróbálta kivetíteni asztráltestét. 

Ahogy testetlen lelke átsuhant a warpon, egy, a Terrához vezető webway folyosóra lelt. Ám nem tudta, hogy ezt titokban emberek építették a Császár titkos tervei alapján. Megpróbált átjutni annak kapuján, de minduntalan sikertelenül. Ekkor egy Magnus számára ismeretlen warpbeli identitás felajánlotta neki a kapunyitáshoz szükséges erőt, melyet ő kérdés nélkül elfogadott. Áttörte a falat és folytatta útját Terrára, egyenest az Aranytrónushoz. Ez a törés tette lehetővé, hogy démonok tömege árassza el a webwayt és tegye tönkre a Császár grandiózus tervét. Ezen felháborodva a Császár meg sem hallgatta Magnus szavait és elküldte őt a szemei elől. Ez a törés a webwayen belül Magnus Vétke néven vált végül ismertté.

Prospero Lángokban:

A Császár Leman Russt és űrfarkasait küldte Magnusért, hogy hozzák a színe elé, vissza Terrára. Úton Prospero felé azonban, Leman Russ új utasítást kapott Hórusztól, miszerint a Császár teljes megsemmisítést rendelt el az Ezer Fiak számára. Magnus rémülten figyelte, hogy a nagy könyvtárak és az misztikus archívumok, melyeket kemény munkával megalkotott, egytől egyig porig égnek. A Leman Russal vívott csatájában, a végső csapás elől Magnus és hadai elmenekültek a warpon át, egy Ahriman által közösen véghezvitt rituálé segítségével. Ezek után Magnus ott lelt rá arra, amire vágyott: korlátlan pszichikai erőre és lehetőséget a bosszúra, majd ezt követően adta át magát teljesen a Káosz erőinek.

Magnus fizikai formája megsemmisült a Russal vívott küzdelemben és légiójával egyetemben csupán testetlen warp entitásokként léteztek. Később éteri valójában megjelent Prospero romjai felett, hogy Jaghatai Khant válaszút elé állítsa: melyik oldalhoz is csatlakozik az elkövetkező csatákban. Valamint megjelent egyszer a Szalamandrák hajójának a Charybdisnek a fedélzetén is. Artellus Numeon kapitánnyal beszélt és megkérdezte tőle, hogy mit áldozna fel Vulkan visszatértéért. Magnus szavai vezették a kapitányt végül odáig, hogy feláldozza magát primarkájáért. 

A következő alkalom, amikor Magnust látták, immár Tzeentch démonhercegének alakját viselte. Csatlakozott Hóruszhoz és az áruló astartesekhez, majd Terra ellen vonult hadaival, hogy megbosszulja a Császárt, amiért elárulta őt.

forrás: https://wh40k.lexicanum.com/wiki/Magnus

jim