Noise Marineok

Ha már a heti rumor kép a GW-től erősen Emperor’s Children szagú, akkor jöjjön egy lore róluk, illetve egészen pontosan a Noise Marineokról.

A Noise Marineok a Slaaneshre felesküdött Káosz Marinok gyalogosai tulajdonképpen, akiket többnyire az áruló Emperor’s Children légió, illetve Slaanesh-hívő csapatok – például a Hibátlanok – tagjai között találunk meg.

Védjegyük a hangfegyverek, amik összezavarják és demoralizálják az ellenfelet. Ugyanakkor Slaanesh áldása fokozott érzékeket biztosít számukra, így hallásuk emberfeletti.

Teremtésük közvetlenül a Hórusz Eretnekség kezdete elé helyezhető. Laeran megtisztítását követően a Káosz megfertőzte a 28. Expedíciós Flotta embereit. Az események hatására Bequa Kynska megkomponálta Maraviglia névre keresztelt végzetes és grandiózus művét, melynek előadásakor az Emperor’s Children marineok mellett primarkájuk Fulgrim és Marius Vairosean is jelen volt. Az művet a Slaaneshi víziók inspirálták és az előadást áthatotta a Káosz isten ereje és végül az egész átcsapott vad orgiába és öldöklésbe. Az előadáshoz használt hangszerekből fura megmagyarázhatatlan erő áradt, mely egyenes halált sugárzott a csarnokban. Nem sokkal később az Isstvan V-ön be is vetették ezeket fegyverként és használóik lettek az első Noise Marineok. Az Eretnekség során ezeket a korai Noise Marineok által használt szonikus fegyvereket nevezték Kakophoninak.

Az Eretnekséget követően ezek a harcosok új szintre emelték tudásukat új Káosz Patrónusok segedelmével és az évek során átalakították testüket, hogy immár semmi se izgassa fel őket a csatákon és halálsikolyokon kívül. Minél hatalmasabb a hanghatás vagy érzés, annál nagyobb mentális reakciót vált ki a harcosból és elveszti korábbi énjét a csatamezőn, csupán halált és agóniát kutatva tör előre.

Az Emperor’s Children légió 3. századának kapitánya volt Marius Vairosean. Egyenes és érzéketlen ember hírében állt ám a tökéletesség hajszolásában és Fabius Bile kísérletező kezei között végzetes sebességül rohant a romlás karmaiba. A Learen megtisztításakor az első támadásokat Vairosean és Solomon Demeter vezették. Részt vett a hatalmas végső ütközetben is, de nem sikerült a harcok sűrűjébe kerülnie még így sem. Emiatt, hogy nem volt képes a legtöbbet kihozni magából és harcosaiból, nagyméretű önostorozásba és depresszióba hajszolta magát. Minden lehetőséget megragadott ez után, hogy a századán esett sérelmeket valahogy helyrehozza. Így történhetett, hogy a Fabius Bile által alkalmazott még kísérleti stádiumban lévő vegyszereket kérdés nélkül tesztelni engedte magán és az emberein.

Marius mélyen elmerült légiója harci tudásának filozófiájában és századának minden tagjától végletekig kifinomult és tökéletes küzdelmet várt el, különösképpen önmagától. Ténylegesen rossz érzet kerülgette, ha bebizonyosodott valamiről, hogy abban nem tökéletes, ezért folyamatosan törekedett a fejlődésre. Marius szigorú vonása miatt, mellyel a harci stratégiát tervezte és az élvezetet, amit számára ez nyújtott, az Első Kapitány, Julius Kaesoron gyakran úgy kommentálta, hogy Mariusnak az Ultramarine rendházhoz kellene inkább tartoznia, mely kijelentését Marius inkább bóknak vette. Nem igazán értette a viccet sem és nem szeretett felesleges dolgokról beszélgetni. A formalitás és hierarchia nagy híveként büszkén lépett be egy meglehetősen zárt társaságba, a Főnix Testvériségének a körébe.

forrás: http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Noise_Marine
http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Marius_Vairosean

jim