Null-hajók

Az inkvizíció Null-hajói többször megjárták már a Terror Szemét és akik visszatértek új erőre kaptak a démoni erők ellen. Temérdek psy páncél védi őket és teszi láthatatlanná a Warp megannyi förmedvénye ellen a hajókat. Legénységük, akik visszatérnek, immár végtelen gyűlölettel viseltetnek a démoni erők minden formája iránt. Ugyanakkor nem mindenki tér 
vissza ezekről az utazásokról, akadnak akik örökre az Immatérium fogságába esnek. 

Az elsői ilyen hajókat kétségbeesésüknek építették és úgy gondolták,hogy kiállják majd mindörökre az idő próbáját. Az Inkvizíció ezen hajók és rendszeres felderítő utak segítségével figyeli a Terror Szemének minden pillanatát. Ezen psy hajók és árnyékoló pajzsuk segítségével álcázzák magukat és fürkészik folyamatosan a világűrt. Így tudják nyomon követni 
az áruló légiókat és erődjeiket. Speciálisan képzett psykereik állandó megfigyeléseket végeznek a káosz fertőzéseket kutatva és próbálják kifürkészni az áruló légiósok minden mozdulatát. 

Mindezen elővigyázatosságok ellenére a begyűjtött információk nagy része töredékes és rengeteg adat elveszik a Szemben uralkodó körülményeknek köszönhetően. Olykor egész hajók tűnnek el legénységükkel, vagy kergeti őket őrületbe a megszerzett tudás, vagy adott esetben az áruló légiók kezeibe fogságába kerülnek. 

A küldetések nyilvánvaló kockázata ellenére, rendszeresen küldenek Null-hajókat a Szembe az inkvizítorok. Az adat egy részét az Ordo Malleus rend tárolja és rendszerezi. Megesik, hogy oly volumenű a tudás és felfedezésük mértéke amire szert tesznek,hogy a terrai Nagyurak is hosszan vitatják milyen lépéseket is tegyenek egy-egy adott ügyben. 

A 41. évezredben ott tartunk,hogy 178 éve volt az utolsó hasonló küldetés. Ezt megelőzően 20 Null-hajót indítottak útjukra, de egy sem tért haza a küldetéséről. Ez idő tájt a Marson fogva tartott psyker víziói felkeltették Magos Technicus Ipsissmus figyelmét és új típusú Null-hajók építésévbe kezdtek. Ezeknek az álcázó rendszere tízszer hatékonyabb volt elődjeinél, nagyobbak és erősebben páncélozottak lettek, és legénységük számát is növelték. 

Elintézett egy megbeszélést az inkvizíció képviselőjével abban az ügyben, hogy újra expedíciós hajókat küldjenek a Terror Szemébe. A Bíbor Csillagok rendház egy könyvtárosa is csatlakozott a küldetéshez. Ez a küldetés leplezte le gyakorlatilag Abaddon 13. Fekete Hadjáratának a tényét!

forrás: https://spikeybits.com/2017/04/what-are-the-null-ships-of-the-inquisition-lore.html