Officio Assassinorum

A mai lore cikk kapcsolódik a friss Lexicanum adáshoz, amelynek a témája az Officio Assassinorum és annak tagjai. A srácok beszéltek az egyedi templomok képzéseiről valamint a történetükről. Én pici adalékot adnék érdekesebb tetteikből:

M31 – Az első Officio Assassinorum Execution Force elindult, hogy megöljék az áruló Horust. Az akció kudarcot vallott, mind a 4 tagja a csapatnak meghalt, ugyanakkor sikerült likvidálniuk az ellenséges orgyilkost, akit Erebus, a Word Bearerek káplánja küldött ellenük.

M31 – M’Shen, egy Callidus Assassin megöli a Night Lordok primarkáját, Konrad Curzet.

990.M32 – Dranus Culexus Assassin megöli Xantaka káosz varázslót.

452.M34 – Egy Culexus Assassin meggyilkolja Lithandros-Esmanthil eldar farseert, aki érezte vesztét, de miután végighajszolta az orgyilkos őt a Saim-Hann mestervilágon, végül feladta az ellene való küzdelmet.

372.M35 – 6 Eversor Assassins kellett hozzá, hogy kiirtsák a Thugrock Goliath vérkultuszt, a Birodalom Thugrock Secundus holdján. A küldetés végére kizárólag egyetlen orgyilkos maradt életben.

501.M37 – Szentségtelen Jerome-ot, az Oristia IV bíborosát egy Vindicare Assassin ölte meg, miután megpróbált elszakadni az Impériumtól. 

003.M38 – A haladó szellemiségű csillagászt, Lenas Scardot eretneknek kiáltottak ki és egy Vindicare Assassin végzett vele. Az orgyilkos 6 napig várt rá fejjel lefelé lógva egy relé csövében, mire rájött,hogy Lenas tud a küldetéséről és bezárkózott az obszervatóriumába. Menst felhagy eredeti tervével és elfoglal egy 
magaslati pozíciót tudván, hogy a csillagász egyszer csak használni fogja a teleszkópját, hogy a csillagokra vesse tekintetét, ekkor lövi fejbe őt az orgyilkos.

209.M38 – Militzia Scarvelli Callidus Assassinnak sikerül álcáznia magát egy gretchinnek és Oilguzla Ork mobjába beszivárognia és megölnie őt. 

243.M39 – Dejedris Garamach Vindicare Assassin sikeresen megöli a dark eldar kalózpilótát, Égpengét. Az orgyilkos 6 évig várt a megfelelő pillanatra a rejtekén.

999.M41 – A 13. sötét hadjárat élén álló Abaddon ellen indított minden orgyilkos akció kudarcba fulladt.

999.M41 – Egy osztag Execution Force sikkerrel megöli Lord Severin Draskot. Az akciót kizárólag egy orgyilkos éli túl, Adamta, a titokzatos és feledésbe merült 
Vanus rendből. 

forrás: http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Officio_Assassinorum