Pedro Kantor

A Black Library összeállított egy top30-as listát a nevesített space marine karakterekből, amin a tegnapi lore cikkben szereplő Sarpedon a 11. helyet foglalta el, és aki megelőzte nem más, mint Pedro Kantor a Crimson Fist rend Nagymestere. Lássuk róla mit is érdemes tudni:

Nevét elsőnek a Melchitt Sound-i harcot követően ismerhettük meg, ahol még őrmesteri rangban szolgált. Egy megszálló egységet vezetett, amely tönkretett egy ork cirkálót, ezzel az Impérium javára megnyerve a napot. 

A következő 200 évben már nyomon lehet követni, amint felfele ívelt a karrierje a ranglétrán a legendás Cortez kapitányéval együtt. Mindketten részt vettek többek között olyan kampányokban, mint a Steel Cross, ahol a Maladon Erődőt védték, vagy mint a Kardian kampány.

900.M41-ben léptették elő nagymesterré és azon kevesek egyike volt, akik túlélték az erőd kolostor elleni ork inváziót 989.M41-ben a Rynn világon. Kantor épp a kolostor külső részén végzett rutin ellenőrzést és a fenyegetést látva gyorsan összegyűjtötte a megmaradt erőket, akikkel Új Rinn Városába vonultak. Itt összegyűjtötték a megmaradt Crimson Fist csapatokat és ellentámadásukkal sikeresen legyőzték az ork hadak gerincét.

Büszke space marineként nehéz döntéseket kellett meghoznia, mert maroknyi erejével a rend nem vehetett később részt nyílt ütközetekben, hanem kisebb küldetéseket teljesítettek, hogy az elit tudásukat a leginkább fontos helyekre fókuszálják. A háborút követően is küzdenie kellett, hogy a Terra Nagyurai ne oszlassák fel a rendet, annak súlyos veszteségeit követően. A 41. évezred végén még mindig Kantor a rend nagymestere, ám erejük továbbra is nagyjából a fele annak, mint ami fénykorukban volt.

Pedro Kantor fegyverzete között megtalálunk egy power fistet, valamint Dorn Nyilát, ami egy ősi és igencsak tiszteletreméltó ereklye, egy storm bolter, ami Rogal Dornról kapta a nevét, aki az Imperial Fist rendház primarkája. Nagyjából 800 kraken típusú lőszert tartalmaz, és nagyjából dupla akkora sebességgel képes tüzelni, mint egy átlagos storm bolter, amellett, hogy a páncélátütő ereje is egy fokkal jobb. 

forrás: https://spikeybits.com/2018/04/top-30-space-marine-pedro-kantor-lore.html