Penitent Engine, a Vezeklő

Novemberben érkezik egy nagyon várt modell, a Penitent Engine, ami az Adepta Sororitas: Sisters of Battle Army Set dobozzal kapható majd. Most nézzük meg, mit kell erről a szörnyűséges gépezetről tudni.

Amit tudni lehetAz Eklézsia semmilyen könyörületet nem ismer azokkal szemben, akik a Császár ellen vétenek. Akiket árulással vagy összeesküvéssel ítélnek el, azokra halál vár, ám ez nem hóhért vagy máglyahalált jelent, hanem a Vezeklő Gépezetet.

Akit egyszer egy Vezeklőbe szíjaznak, azt már gyakorlatilag halottnak lehetne nyilvánítani, mert oly mértékű mentális és fizikai traumát szenved amibe beleőrül. Onnantól, hogy a géphez kötötték végtelen tombolásba kezd , hogy megbocsátást nyerjen bűneiért.

Az Adepta Sororitas nem csak azért alkalmazza ezeket a gépezeteket, hogy a bűnösségükről bizonyságot szerezzenek, hanem a rendkívüli harci potenciálért, amit a csatamezőkön képviselni tudnak.

A figura

A Vezeklő egy halálos szerkezet. Egy minimalista harci és kínzó eszköz egyben. Az elítélt feláldozhatóságából következően mindenféle tekintetben egy egyszerű szerkezetnek tekinthető, mely csak az Eklézsia jelét viseli magán.

Akit ide beszíjaznak, láthatóan már egy ideje már a halálsoron várta sorsát, és nem ezzel kínozzák meg először.

Szemét eltakarják, testébe stimulánsokat és harci drogokat fecskendeznek, hogy növeljék a pusztítást amit véghez fog majd vinni. A nyakán lévő csathoz nincs kulcs, vagy zár, amint rázárul, onnatól megpecsételődik a sorsa.

Habár maga a szerkezet váza egyszerű, a rajta lévő fegyverzet már elég kifinomult. Lángszórókkal és mindenféle láncfűrésszel látják el, amikkel leginkább egy ork killa kanra vagy dreff dreadre hasonlítanak.