Sarpedon könyvtáros

Ma egy különleges karakterről lesz szó a napi lore rovatban, mégpedig a Soul Drinker rendház Nagymesteréről, Sarpedon könyvtárosról.

Szembefordult mind az Impériummal (habár nem magával a Császárral) és a Káosszal és a Sors Szerkezetének szavait kezdte követni ő és a rendje a Soul Drinker tagjai egyaránt, akik szentül hitték, hogy ez is csupán egy, a Császár manifesztálódásai közül. Később, azonban fény derült az ereklye valódi mivoltára és az nem volt más, mint egy démonherceg Tzeentch szolgálatában. A démon szavait követve Sarpedon elég súlyos mutáción ment keresztül és nyolc pókszerű lábat növesztett. Az egyiket egy Nurgle Bajnokkal szemben vívott küzdelemben vesztette később el, amit egy művégtaggal pótoltak utána.

Sarpedon A Pokol ura; ami egy különleges pszichikus képesség, amivel képes bármilyen képet elméjéből a csatamezőre vetíteni, hogy az ott küzdők szemei előtt manifesztálódjon a hamis látvány. A mutációjának köszönhetően, valamint a pszichikus erejének, képes egy rövid ideig teljesen átformálni a harcteret. Sarpedon nagymesterségének jogosultságát már egyszer napirendre tűzték a Rendek Háborújában, ám mindezidáig nem született végleges döntés róla.

Sarpedont Lysander fogta el, miután segédkezett egy nem impériumi befolyás alatt álló világot megmenteni a Necronok támadásától.

forrás: https://spikeybits.com/2018/04/deceived-by-false-prophets-sarpedon-lore.html

jim