Slaanesh

Most, hogy nemrég megjelentek a Sötét Herceg új szolgái nézzük meg mit is érdemes tudni a legfiatalabb Káosz istenről. Jöjjön ismét egy kis napi lore, Slaaneshről!

Ki, vagy mi ő valójában?

Slaanesh a megszállottság és a mértéktelenség Káosz istene. Mindegyik Káosz Isten a halandók érzelmeiből meríti az erejét és ez alól Slaanesh sem kivétel. A Sötét Herceg azonban egyedülálló a testvérei között, mivel nem egy konkrét érzelemből – mint a harag, vagy a kétségbeesés – szerzi erejét, hanem azok féktelen intenzitásából. Minél erősebben éli meg a halandó azt, annál nagyobb erővel ruházza fel általa Slaanesht. Ettől lesz alakja ijesztő még testvérei számára is, hiszen őket is fenyegetheti a tény, hogy túlzásba vitt ideáik végett egyszercsak elemészti őket a Sötét Herceg.

Legendák Kora

Slaanesh háborúja a halandó birodalmakkal kezdetben alig volt érzékelhető, a halandókat az érzéseik halovány és távoli visszhangjai kísértették csupán. Ahogy a civilizációk népesedtek, úgy fokozódott a vágyuk a túlzások iránt, amin keresztül Slaanesh befolyása egyre csak nőtt. Slaanesh mohósága vezetett végső soron a bebörtönzéséhez a Fény és az Árnyvilág között, ahol megpróbálta elpusztítani az aelven isteneket. Különös tekintettel szomjazta az aelven lények lelkét, és egyszerre négy aelven isten elemésztése túl nagy kísértésnek bizonyult a számára. Teclys, Tyrion, Malerion és Morathi terve sikerült és Slaanesh ellen fordították éhségét, majd hatalmas varázskötésekkel béklyózták meg.

A Káosz Kora

Slaanesh bebörtönzése nagymértékben csökkentette befolyását a Halandó birodalmakban, de nem állították meg teljes mértékben. A Káosz Birodalmából Slaanesh legnagyobb démoni szolgái nem hagytak fel a Sötét Herceg munkájával. A Káosz Korában sok birodalom jutott arra a sorsa, hogy végül Slaaneshi démonok pusztítsák el lakóikat, akiket a mértéktelenség bűne magukkal rántott. Később, a Lángoló Égbolt Csatájában Ghal Maraznak nyoma veszett és Luxcious, a Titkok Őrzője vette át a Sötét Herceg helyét. 

Sigmar Kora

Slaanesh befolyása különösen Sigmar felszabadító hadjáratának kezdeti szakaszában volt félelmetes. A Káosz Úr, Lascilion, megpróbálta felkeresni és megölni Neferatát, amit csak a Viharszülötetteknek sikerült megakadályozni. Mindeközben Synlesha Paleblood démonherceg nagy irammal sietett ​​harcosaival a tomboló Orruk törzsek ellen, mígnem vezérük Dakkbad Megaboss véget nem vetett a démonherceg életének. 

Slaanesh manapság

Slaanesh bebörtönzését követően hívei a hosszú évek során három fő táborra bomlottak. Egyesek negszállottan kutatják Slaanesh nyomát a Halandó Világokban. Vannak olyan csoportok, akiket kivételesen befolyásos egyének vezetnek és megpróbálják kihasználni az időt, hogy eltűnt uruk helyébe emelkedjenek. Míg akadnak olyanok, akik csupán legalapvetőbb vágyaikat akarják kielégíteni a féktelen tombolással és pusztítással.

forrás: https://www.warhammer-community.com/2019/04/18/apr-18-slaanesh-in-the-mortal-realmsgw-homepage-post-3/

jim