Újabb címekkel bővül a belépő szintű GW társasok sora

Nekünk itt a Híradónál már évek óta az egyik legfontosabb célunk, hogy minél több emberhez eljutassuk a wargame hobby hírét. Szerencsére kis hazánkban sem vagyunk egyedül, hiszen a legtöbb hazai játékos (tapasztalataink szerint) igenis foglalkozik azzal, hogy meglegyen a hobby számára a megfelelő utánpótlás. Nos ez a GW számára sincs máshogy, ugyanis már jóideje jelennek meg olyan egyszerű, gyorsan játszható és olcsóbb GW társasok, amikkel be lehet vonzani a fiatalokat, vagy azokat, akik még sosem hallottak a Warhammerről.

Pontosan ezen célból jelenik meg idén 3 új társas is. Ezek közül az első, a Blitz Bowl 2. kiadása, ami a Blood Bowl Second Season egyszerűsített verziója:

A következő társas a Space Marine Advantures: Rise of the Orks, ami egy könnyed, Terminátor központú taktikai játék lesz. Itt érdemes megjegyezni, hogy a társasban lévő terminátorok mind a már kifutott Space Marine Heroes Series 2-ből származnak.

A fantasy rajongók is kapnak valamit az Age of Sigmar: Crypt Hunters társas képében, ami egy egyszerű dungeon crawler típusú játéknak tűnik.


A játékok mindegyikében színezett műanyagból készült, pattintós figurák vannak, így a hobby kezdéshez is ideálisak.

A helyzet árnyoldala számunkra ott található, hogy ezen címek kizárólag az amerikai, brit és német piacra készülnek, és így csak a Barnes & Noble (USA), Thalia Bücher (DE), Mayersche Buchhandlung (DE), Gamestop Germany(DE) üzleteiben lesznek kaphatóak. A Rise of the Orks pedig csak az angol játékboltok polcaira kerül fel.

-Farkas