Ultima Segmentum

Következzen egy rövidebb lore cikk, ami Guilliman visszatértével és Nurgle hatalmának kiteljesedésével foglalkozik az Ultima Segmentumban.

Valami szörnyűséges dolog bukkant fel a warp vihar mélyéről, amint átsöpört az Ultima Segmentum déli részén. Hol a rontás csírái burjánzottak a Járó Pestis által ott új és rettenetes fertőzés fogant. A holtak visszatértek az élőkért. Korábban az élőholtakat könnyű volt elpusztítani, de újabban az elpusztított holtak helyén nurglingek keltek életre a halott húsból és nem volt menekvés. Az elhagyatott rémtanyákon Romlás szekták bújtak elő rejtekükről, és még több rémséget idéztek a világra a Káosz Birodalmából.

Egész galaxisok estek áldozatul, létrehozva a Scourge Starst, ami három rendszerből áll, amik mind Nurglenek estek áldozatul. Innen kiindulva a Death Guard és a Pestis légiói szisztematikusan mind egyre több bolygót követeltek maguknak. S a számuk egyre gyarapodott. Nem más, mint maga a démon primarka, Mortarion vezette a seregeket Ultramar ellen. Az ostrom pestis bombázással kezdődött, és az egykor csodálatra méltó területei iszapos romokká váltak. A Káosz több fronton is igyekezett beszivárogni, mikor Guilliman visszatért. Az ő taktikai húzásai biztosították a fertőzés megakadályozását a frontokon és az Espandor Lándzsái visszatámadásainak következtében sikerült megfékezni az Impériumot fenyegető támadást. Parmenio kapuinál Guilliman legyőzte Septicus Nagy Démont és a Pestis őrségét. Iaxnál, ami azelőtt dicsőséges kert világ volt, a primarkák szembenéztek egymással és a két testvér megküzdött egymással, habár dűlőre nem jutottak, majd a káosz erői egy vírusbombázás fedezete mellett evakuálták csapataikat.

forrás: https://spikeybits.com/…/8th-editions-fight-between-mortari…
lore.html