Underworlds 3. évad: Beastgrave

Nyakunkon az Underworlds 3. évada, a Beastgrave és ezen okból megkérdeztük az utca emberét, hogyan is érdemes nekivágni az idénynek.


Helló, szia, ne haragudj mi a véleményed az új Beastgrave dobozról és mit vársz a 3. évadtól?

Helló! Hát az új core setet (Beastgrave) az első beharangozók után eléggé negatívan ítéltem meg. A warbandek annyira nem tetszettek, én eleve “nem vagyok a sokan vagyunk a pályán kevés hp-val és dodge-ra védekezünk” csapatok híve és itt mindkettő ezt hozza. Aztán kijött a laplista és hát az egy újabb pofon volt mivel a veterán játékosok talán kaptak 5 új lapot amit beépíthetnek korábbi deckjeikbe de azok sem annyira egetrengetően erősek. Szóval nyehh…de aztán eljött a premier nap és átvettem a saját kis példányom + egy counter setet és hát megint elkapott az Underworlds láz. Mit várok a harmadik évadtól? Sok játékot, sok játékost! Ez az ami életben tartja az Underworldst. Az elmúlt két évben jó pár emberrel ismerkedtem meg a különböző versenyeken, gyakorló napokon. Ha ezek nem lennének és csak itthon játszanék asszony ellen akkor már rég eltemettem volna. Így én azt várom a harmadik évadtól, hogy a veteránok maradjanak és a GW tegyen olyat az asztalra amivel bevonz új embereket (emiatt pl a rota egy igen jó lépés volt!).

Melyik warbandet fogod belőle kipróbálni?

Skaeth`s wild hunt. Valami brutális mennyire jól sikerültek szerintem ezek a figurák. Már alig várom, hogy az inspirált Skaeth egy Gloryseeker lappal felszerelve rohamozzon egy figurát aztán hozzávágja a kis dárdáját 🙂Milyen warbandet látnál szívesen, ha szabályokat/mechanikát nézel?

Huhh…hát nem vagyok egy játékfejlesztő így valószínű amit én szeretnék az elég OP lenne vagy épp ellenkezőleg de ami mókás lehet az egy olyan kis esetlen suta népség (halfling a blood bowl-ból? 🙂 ) akik akkor inspirálódnak ha elrontanak egy támadást. De ettől a karakterisztikáik nem javulnának hanem visszafejlődnének. Nekiindul a csatának nagy arccal viszont ha valamit elront akkor az “inspirált” változata gyengébb lesz. Persze ez poén, és őszintén a GW elég jól kitalálja ezeket és csapathoz illő “inspire condition”-öket. Lásd Garrek, Zarbag, Mollog, mind kreatív.Milyen warbandet vársz a leginkább, ha a figurákra koncentrálunk?

Nuuuuurgleeeee. Meg jöhetnének Seraphon gyíkok is 🙂

Hogy tetszenek az új mechanikák?

A feature token nagyon jó ötlet. Kb kötelező lépés volt most hogy már a guard-ban lévő karaktert nem lehet drivebackelni (milyen szép magyar mondat 🙂 ) Mivel többnyire aggro játékot játszom annak is örülök, hogy kezdéskor felrakhatunk lethal hex-eket. Na és ha már kezdés: VÉÉÉÉÉGRREEEEE aki megnyeri a kezdő roll-off-ot eldöntheti, hogy ő rakja le az első pályát vagy az ellenfele nem úgy mint korábban. Az első két évadban sokszor büntetés volt megnyerni a roll-offot. Örülök, hogy ez most meg lett változtatva. Ez a counter mechanika pedig hát nem tudom…még korai erről mondani bármit is.

Hogy tetszenek az újfajta lootok, a foilos lapok például?

Jól néz ki. Ha valaki gyűjti az ilyesmit akkor ajánlom járjon organised play versenyekre. Én már letettem róla, már így is az ötödik mappát töltöm meg Underworlds lapokkal 🙂Az új évaddal a GW kirotálta a Shadespire éra lapjait. Erről mi a véleményed?

Jó lépés. Így lehet bevonzani új játékosokat és így lehet megmozgatni az állóvízet is. Tényleg unalmas volt már hogy minden egyes deckben ott voltak ugyanazok a lapok egytől egyig és kb már előre tudtad mire játszik az ellenfél. Második évadban is voltak/vannak jó lapok amelyek csak azért nem kerültek be egy pakliba mert mondjuk nem volt annyira erős lap mint egy Ready for action vagy egy Inspiration strikes. Nagyon kíváncsi vagyok milyen irányt vesz most a meta, alig várom már az első ilyen versenyt. Új terep, új világ, mindenki megmutathatja milyen jó deckeket tud összerakni. Itt az ideje új lapokat megtanulni, felfedezni.

Melyik lap fog a legjobban hiányozni?

Azok amelyek miatt a legtöbbször hallottam ellenfeleim morogni 🙂 Daylight robbery, Rebound, Momentary Madness. Ezeken kívűl pár személyes kedvenc mint az Illusory fighter (nincs is annál jobb amikor odarohansz leszedni egy karaktert az ellenfél térfelének közepébe, leesik egy fej majd te visszateleportálsz szépen a biztonságos starting hexedre. The jooyyyy!! 😀 ), Victorious Duel (nincs is annál jobb mikor két leader egymásnak esik és a másik haláláért azonnal 3 gloryt zsebelsz be), Concealed weapon (azt hiszem ezt nem kell magyarázni:)).

És melyiknek örülsz,hogy nem fog szembejönni veled a versenyeken?

Tethered spirit, Soultrap. Szerintem jó, hogy ezek kikerültek és nem jöttek újabb lapok amelyek ugyanezt tudják (még).

Kicsit más, nemrég jelent meg a Dreadfane társas, mi a véleményed róla?

Jó kis bevezető csomag de szerintem max 10 játék van benne. Sajnos a csomag nem tartalmaz csak két decket. Nincs lehetőség variálni semmit. Ötödik játék után kb már ismerni fogom az ellenfelem power és objective deckjét és így már annyira nem izgalmas. Ezt a GW is tudta és ezért rakta be azt az event decket amivel kicsit megbolondítja. Stand alone játéknak szerintem kevés, bevezetőnek tökéletes. A Stormcast csapat inspire condition-je viszont nagyon tetszik (támadás és védekezés során dobott crit-re inspirálódnak) lehet be kellene szerezni hisz játszhatóak versenyen.

Utolsó kérdésként te hogy látod, az objektívázás vissza fog térni a kompetitív szcénába?

Jó lenne ha igen. Annál változatosabb lenne a meta.

Köszi szépen, J