Urien Rakarth

A mai lore cikk ismét egy dark eldarról fog szólni, aki a groteszk alkotások mestere, Urien Rakarth személyesen!

Ősi teremtmény, aki még a saját szemével látta a Bukást, egy velejéig romlott géniusz, ha a test anatómiai manipulálásáról van szó és legendásan tehetséges, a hús újraformálásának a terén. Létezésének megannyi évezrede alatt tökélyre fejlesztette a fájdalom és a kínzás megannyi formáját. Habár korábban Commorragh nagyjai között tartották számon, mostanra Urient hidegen hagyja ez az intrikákkal átszőtt hatalmi harc és most már csak önös érdekeit tartja szem előtt és elmélyülten fókuszál saját tudományának kiteljesítésére.

A regenerálás művészetének atyjaként, Urien többször tért vissza a halálból, és egyáltalán nem idegen számára az elmúlás. Minden alkalommal, mikor meghal, maradványai önálló életre kelnek, hogy egy újabb példánnyá álljanak össze maguktól. Testének minden egyes csontja rendelkezik a feltámadás kulcsával. Az elmúlt évszázadokban azonban valami megrontotta ezt a regenerálódási folyamatot és Urien újabb megtestesülései mind egyre kevesebb részt tartalmaztak a régi esszenciájukból. 

Ép elméjét kísérletei során teljesen megsemmisítette és céltalanul bolyong a laboratóriumát alkotó katakombák mélyén, makogva beszélve saját magához, miközben elvégzi újabb 
kísérleteit a szerencsétlen áldozatokon. 

A 41. évezredben, a Khaine Kapuján instabilitása miatt Vecttel együtt dolgozott egy köztes dimenzión melyben a rabszolgákat és egyéb nyersanyagokat tárolták volna, arra az esetre, ha Commorragh elbukott volna. 

Urien kinézete szörnyűséges, összetett gerince barokkosan burjánzik elő hátából, arcát pedig bőrlebernyegek kapcsolják koponyájához. Több végtaggal rendelkezik, van, amelyik nyúzott, van melyik fém és minden egyes új végtag úgy kapcsolódik hozzá, hogy azt használni is képes. Legnagyobb fegyverei között pedig az alkotásai emelendőek ki, legfőképpen a wracksek és a groteszkek.

forrás: https://spikeybits.com/2018/04/dark-eldar-flesh-crafter-urien-rakarth-lore.html