Visszatér az Öregvilág! Warhammer The Old World bejelentve

Elég nagy port kavart a GW tegnapi bejelentése, mi szerint a Warhammer Fantasy eredeti, Öregvilága wargame játék(ok) formájában tér majd vissza pár év múlva. Kár még előre lelkedesni, ugyanis a cikk szerint leghamrabb 2-3 év múlva számíthatunk a megjelenésre, de ahogy a Sisters of Battle esetén úgy itt is lesznek kedvcsináló Community cikkek.

Ha valaki annyira nincs tisztában a témával, akkor itt egy kis összegzés.
A Warhammer Fantasy Battles a GW legrégebbi wargame játéka volt, ami 8 kiadást ért meg. A nyolcadik után viszont a cég úgy határozott, hogy az egyre kisebb népszerűségű nagy sereges (úgynevezett rank and flank) rendszerét és a hozzá tartozó tolkieni dark-fantasy vilgát is a nulláról dolgozza át. Így hát jött az End Times kampány, minek végén Archaon Káosz Hadúr sikeresen elpusztította az Öregvilágot. Ezt követően jelentették be a Warhammer: Age of Sigmar-t. Viszont az AoS nem egy szimpla új kiadás volt. A rank and flank és az ehhez tartozó seregtálcák mentek a levesbe és a helyére egy inkább Warhammer 40khoz hasonló rendszer került. Sokan temették az AoS-t és visszasírták az eredeti játékot (ezért is lett sikeres a már harmadik kiadásnál járó Kings of War, vagy jelenhetett meg a nem hivatalos The 9th Age rendszer is) bár az AoS népszerűsége játékként és új háttérvilágként is egyre nagyobb. Mindezek mellett sok játékosnak hiányoznak mind a mai napig az Öregvilág tájai, népei és hősei (lásd azt a féltucat Öregvilágos videójátékot ami azóta kijött, vagy péládul a Warhammer Fantasy Roleplay legújabb kiadását). Most a GW ezek szerint ad valamit ezen fanok számára is.

Amilyen a Horus Heresy: The Age of Darkness a Warhammer 40.000-nek, olyan lesz a The Old World az Age of Sigmarnak. Hogy ez milyen rendszert és játékokat takar, az majd évek múlva kiderül.