Warhound Titánok

A korábbi lore cikkben foglalkoztunk a Warlord titánokkal, jöjjön most kisebb testvére a Warhound és annak rövid leírása.

Ahogy a többi titánnál itt is a legénységet az Adeptus Mechanicus tagjai alkotják. A vezetőjük a Princeps, aki minden tekintetben felügyeli a legénység munkáját egy Elme impulzus egység (MIU röviden) segítségével. Az MIU egység teszi lehetővé, hogy a Princeps a Gép Szellemmel(Machine Spirit) is kapcsolatban legyen, ami végtelen tudásával segíti és vezérli a monstrumot. Ezek a lelkek sokszor ősibbek még a gépnél is, és nem mindig működnek együtt a princepssel. Úgy kell elképzelni, mintha egy nagyon kezeletlen kutyát próbálna szóra bírni, ugyanakkor ettől is csak sokkal veszedelmesebbek a 
harctéren. A Princeps a Nullgömbben interaktív szenzorok segítségével, amit Manifoldnak hívnak irányítja a harci szerkezetet.

Ugyanakkor ennek következtében a princeps teste imitálja a Warhound mozgását és a titánt ért sebek sokszor pszichoszomatikus tünetekként jelentkeznek a testén. Temérdek információ áll rendelkezésre a Manifoldot használva, amiket a Légió többi egységéhez is eljuttatnak. Például egy Warhound képes egy Land Raidert érzékelni 1 kilométeres távon belül a 
kibocsájtott hő alapján, anélkül,hogy valójában látná. A princeps 2 segítővel, akiket Moderatiknak hívnak elől foglalnak helyet egy pilótafülkében. Egyikük a navigálásért és mozgásért felelős, míg a másik a szenzorokért és a fegyverzetért. Valamint felváltva irányítják a servitorokat, akik a gépezet fegyvereihez, void páncél generátoraihoz vagy egyéb szervéhez vannak rendelve. Az utolsó tagja a csapatnak egy tech priest, aki a pilótafülke mögötti motortérben van, és a Warhound plazma reaktorért felel. 

Két ilyen Warhound felderítő titán is védte több ezer éven át az Örökkévalóság Kapuját, az egyetlen és végső bejáratát a Sanctum Imperialisnak, ahol maga a Császár található. A Warhound 2 fegyverrel rendelkezhet, ugyanakkor a küldetéstől függően eltérőekkel szerelhetik fel az egyes titánokat. Továbbá minden egyes típust eltérő alapfegyverzettel láttak el, így például a Mars-típusú Warhound az alábbi fegyverekkel rendelkezik első sorban: Plasma blastgun és Vulcan Mega-Bolter. Ám az alábbi 4 fegyverből bármelyiket fel lehet szerelni tetszőleges az egyes karjaira:

Plasma blastgun
Vulcan Mega-bolter
Inferno gun
Turbo-laser destructor

forrás: https://spikeybits.com/2017/05/weapons-of-the-warhound-scout-titan-lore.html

jim